PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Blog ini mengandungi Info Kucing, Tentang Kehidupan Kucingku, Resepiku Sendiri yang simple, Info-info Semasa dan Tutorial serta Sedikit Coretan Diriku

Dapatkan HTLM CODE Follower Blog

 Pertama sekali, saya memang agak frust sebab seperti yang disedia maklum Friend Connect  Google telah pun expire atau pun telah pun ditamatkan untuk get HTML CODE Follower Blog. 

 Tapi setelah lama saya berfikir berbagai cara namun semuanya gagal, kemudian setelah berjam-jam godek-godek mause ni tiba-tiba.. " SAYA BERJAYA DAPATKAN HTML CODE!! " Syukur Allah bukakan hati saya untuk gunakan teknik itu.

 Sebagai contoh yang saya telah berjaya, korang boleh lihat sendiri di side bar  atau sisi kanan Follower saya, saya telah pun move atau alihkan ke dalam kotak dan saya juga sudah boleh paste di mana-mana website yang saya mahukan.

 Kalau korang nak tahu macam mana nak dapatkan HTML CODE sila komen nanti saya reply, korang jangan salah-anggap ini bukan guna duit, saya just share ilmu di bulan puasa ni.Mungkin dah ramai tahu teknik ini jadi yang mana tak tahu tu boleh la tanya saya k..

Auto Send Entri Ke Facebook Page

Sebenarnya dengan cara Auto Send Entri Ke Facebook Page adalah sangat mudah. Tak perlu kita nak copy link entry blog dan paste ke Facebook Page. 2 ke 3 kali keje yang nak di klik-klik..so dengan cara ini, tak payah  dah nak susah-susah nak klik itu ini.. apa yang kita post di blog terus je auto send ke Facebook Page. Nak tahu caranya macamana? Jom ikut tips ni, ikut seperti gambar di bawah:
Taip --> networkblog dan klik Page yang di tunjukkan tangan merah seperti di dalam gambar.

Klu belum login Facebook, login Facebook dahulu di kotak merah.

Klik Register Blog di kotak merah

Paste URL blog (Blogger) korang

Isi Blog Form korang

Pastikan anda invite friends sekurang-kurangnya seorang untuk follow anda di NetworkBlog. Kalau tak ada friend entri post blog korang takkan keluar di NetworkBlogKemudian klik di kotak merah.
Klik dan pilih Facebook Page korang di kotak merah dan Publish!
Ok. Selesai, kalau nak kepastian cuba cek di Facebook Page entri anda keluar atau tidak. Lagi satu korang jangan takut sebab NetworkBlog bukan Homepage atau bukan view utama untuk entri blog kita. Jika pelawat atau korang sendiri klik di tajuk entri post NetworkBlog di Facebook Page korang ia tetap akan keluar Homepage blog original. Jika ada masalah berkaitan 'Feed Link error' di Networked Blogs sila klik di sini.

Edit Muka Anda Menjadikan Avatar

Sekarang ni saya tengah boring macam-macam saya jumpa untuk menhilangkan keboringan ni. Salah satunya saya terjumpa page FaceYourMangga. Jadi saya pun edit la wajah saya menjadi muka avatar hehe. Sebenarnya banyak kegunaan avatar ni. Contohnya kalau nak letak di blog sebagai gambar profil atau pun sebagai avatar ym. Tapi saya sekadar suka-suka sahaja, best juga edit-mengedit di FaceYourMangga ni.. Boleh la layan seketika, tapi memang boleh menghilangkan boring..kalau korang saya tak tahu la kan ^_^.. korang nak tahu tak wajah saya jadi macam mana bila jadi kartun..hehe..wajah avatar saya seperti di bawah ni...tapi sayang tak ada avatar yang bertudung.

Timbang Berapa Berat Blog Anda

Sebenarnya dah lama saya terbaca kat internet pasal timbang blog ni.. tapi hati ini tak pernah pun tergerak untuk menimbang blog. Tapi entah macam mana tetiba terasa nak test berapa berat blog. Seperti yang dijangkakan agak berat juga blog saya ni.. 3.7mb. Ada yang kata untuk menjadikan blog yang cepat loading, blog haruslah berat 100kb hingga 150kb. Tapi saya tersasar jauh heheh.. korang pun harus timbang blog korang juga, mungkin ada yang terlajak berat lagi dari saya..mana la tahukan ^_^. Nanti kalau terlampau berat mestilah terlampaulah lambat loading, ini membuatkan pengunjung atau pelawat terus close dari page kita. Ini membuatkan kita kehilangan 1 pengunjung..mungkin 2..atau 3 pengunjung.. sayangkan ^_^. Tunggu apa lagi jom la test.Apabila test akan keluar image seperti di bawah ^_^ :


Pasti My Cats Cyg Kamu!!

Secebis Rumusan

Blog ini diwujudkan kerana Oyen..iaitu kucing kesayanganku..kemudian Lolie muncul dalam hidup Oyen untuk menjadi ratu dan peneman Oyen. Lolie kucing kesayanganku yang kedua, Lolie juga sumber inspirasi blog ini dan juga logo serta banner blog ini. Namun kedua-dua mereka umur tidak panjang, Oyen pergi meninggalkan kami dahulu kemudian diikuti Lolie dan anak-anaknya pergi meninggalkanku. Mereka pergi terlalu cepat..mungkin Allah dah tentukan segalanya. Walaupun pada mulanya aku tidak dapat menerima kehilangan Oyen namun lama-kelamaan aku redha ketentuan-Nya. Oyen dan Lolie sentiasa dalam kenanganku. Nak baca lanjut tentang kedua mereka sila klik "Kucingku".

Komen Pelawat

Comment Box

Copyright© All Rights Reserved princesskittyku.blogspot.com