PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Blog ini mengandungi Info Kucing, Tentang Kehidupan Kucingku, Resepiku Sendiri yang simple, Info-info Semasa dan Tutorial serta Sedikit Coretan Diriku

Tutorial Pulihkan Feed Link Error Networked Blogs?

Salam semua..saya nak sharing tutorial ni sebab saya pernah mengalaminya. Puas juga saya godek-godek kat gogel untuk mencari info-info masalah 'Feed Link Error di Networked Blogs' tapi tak berjaya. Sebelum ni Networked Blogs boleh je connect dengan Blogspot saya. Tapi mungkin saya tersilap tekan ke, lepas tu terus je tak boleh nak connect di Blogspot. Sebab setiap kali saya post entri baru di Blogspot, Networked Blogs tak dapat nak baca. Tapi akhirnya saya dapat tahu juga masalah yang saya alami setelah puas godek-godek kat setting Networked Blog. Masalah-masalah yang saya alami seperti gambar di bawah ini:
1. Contoh pertama:
Di edit blog yang petak warna merah iaitu 'Feed Link' akan keluar seperti ini. "Feed Link tak boleh sama dengan Blog Link."

2.Contoh Kedua:
Di edit blog yang petak warna merah iaitu 'Feed Link' akan keluar seperti ini. "Kami cuba untuk memproses suapan anda tetapi ia seolah-olah diformatkan dengan betul. Ini adalah kesilapan yang kami temui, sila lulus ia bersama-sama web admin anda: <Tidak diketahui>: 18:29: tidak dibentuk dengan baik (tanda tidak sah)"

~Cara-caranya untuk pulihkan kembali connection Networked Blog adalah seperti gambar di bawah:

Pastikan link di 'Feed Link' seperti berikut: http://NAMABLOG.blogspot.com/feeds/posts/default. Tulisan biru tu gantikan dengan nama link Blogspot korang, pastikan link di tulisan merah korang tak tertinggal. Contoh: http://princesskittyku.blogspot.com/feeds/posts/default. Kemudian save!

Jika anda berjaya akan keluar image macam ni. Good luck yer.. ^_^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Pasti My Cats Cyg Kamu!!

Secebis Rumusan

Blog ini diwujudkan kerana Oyen..iaitu kucing kesayanganku..kemudian Lolie muncul dalam hidup Oyen untuk menjadi ratu dan peneman Oyen. Lolie kucing kesayanganku yang kedua, Lolie juga sumber inspirasi blog ini dan juga logo serta banner blog ini. Namun kedua-dua mereka umur tidak panjang, Oyen pergi meninggalkan kami dahulu kemudian diikuti Lolie dan anak-anaknya pergi meninggalkanku. Mereka pergi terlalu cepat..mungkin Allah dah tentukan segalanya. Walaupun pada mulanya aku tidak dapat menerima kehilangan Oyen namun lama-kelamaan aku redha ketentuan-Nya. Oyen dan Lolie sentiasa dalam kenanganku. Nak baca lanjut tentang kedua mereka sila klik "Kucingku".

Komen Pelawat

Comment Box

Copyright© All Rights Reserved princesskittyku.blogspot.com