PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Blog ini mengandungi Info Kucing, Tentang Kehidupan Kucingku, Resepiku Sendiri yang simple, Info-info Semasa dan Tutorial serta Sedikit Coretan Diriku

Keistimewaan Kucing Yang Kucing Tidak Tahu

Topik kali ni mengenai 'Keistimewaan Kucing Yang Kucing Tidak Tahu'.. mesti ramai yang pelik kenapa saya post entry macam ni. Tapi sebenarnya apabila dihitungkan mengenai isu tajuk ni memang ada juga di antara kita yang tidak tahu mengenai kucing, malah kucing lagi la..tak tahu yang dirinya begitu istimewa buat manusia. Jom kita semak:
 Kucing tidur 16 jam sehari dan tiada sesiapa memanggil ia pemalas.

 Kucing sentiasa tidak berpakaian seurat benang pun tetapi tetapi tidak dianggap menyakitkan hati.

 Kucing tidak rasa terhina apabila dipanggil pussy cat..(tengok la cerita kartun Tom & Jerry)

 Kucing mempunyai hamba yang menjaga segala keperluan dirinya malah hambanya tidak perlu dibayar gaji,makan & minum.

 Kucing tidak dianggap gatal atau gila se** kerana suka duduk diriba manusia atau bertenggek di atas manusia.

 Kucing boleh membuang najis di mana-mana tanpa ada perasaan malu dan bersalah.

 Kucing adalah haiwan peliharaan paling popular di dunia.

 Kucing adalah peneman manusia dikala suka-duka yang paling berkesan.

 Kucing mempunyai 9 nyawa.

 Kucing pernah dianggap tuhan semasa zaman Firaun.

 Kucing adalah haiwan termahal.

 Kucing sentiasa dianggap paling comel meskipun mereka mempunyai pelbagai rupa dan tingkah-laku.

 Kucing adalah haiwan kesayangan Nabi Muhammad S.a.w.

p/s: jangan maree...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Pasti My Cats Cyg Kamu!!

Secebis Rumusan

Blog ini diwujudkan kerana Oyen..iaitu kucing kesayanganku..kemudian Lolie muncul dalam hidup Oyen untuk menjadi ratu dan peneman Oyen. Lolie kucing kesayanganku yang kedua, Lolie juga sumber inspirasi blog ini dan juga logo serta banner blog ini. Namun kedua-dua mereka umur tidak panjang, Oyen pergi meninggalkan kami dahulu kemudian diikuti Lolie dan anak-anaknya pergi meninggalkanku. Mereka pergi terlalu cepat..mungkin Allah dah tentukan segalanya. Walaupun pada mulanya aku tidak dapat menerima kehilangan Oyen namun lama-kelamaan aku redha ketentuan-Nya. Oyen dan Lolie sentiasa dalam kenanganku. Nak baca lanjut tentang kedua mereka sila klik "Kucingku".

Komen Pelawat

Comment Box

Copyright© All Rights Reserved princesskittyku.blogspot.com