PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Blog ini mengandungi Info Kucing, Tentang Kehidupan Kucingku, Resepiku Sendiri yang simple, Info-info Semasa dan Tutorial serta Sedikit Coretan Diriku

Tutorial Masukkan Subtitle/Senikata Di Movie

Oleh sebab saya ada sharing Subtitle di entri saya yang lepas, mungkin ada yang tak tahu nak masukkan subtitles. Cara dia senang jer..ikut step yang diberi.

Cara-caranya:

1. Bagi yang tak ada player movie download VLC Media Player dahulu, atau jenis-jenis player yang anda rasa selesa dengannya. Tapi saya suka VLC Media Player sebab simple dan senang guna.

2. Buat 1 folder untuk movie atau filem, contoh gambar seperti di atas.

3. Download subtitles/senikata untuk movie anda.

4. Paste/tampal kan di dalam folder movie ada, seperti gambar di atas yang kotak yang berwarna merah.

5. Play VLC Media Player untuk mainkan movie anda. Right click lepas tu click subtittles kemudian click Add Subtitle File.(Contoh seperti gambar di atas)

6. 1 folder akan keluar lepas tu pilih subtitle yang anda download tadi dan click open. DONE!

Enjoy dengan movie anda.  ^_^

Pasti My Cats Cyg Kamu!!

Secebis Rumusan

Blog ini diwujudkan kerana Oyen..iaitu kucing kesayanganku..kemudian Lolie muncul dalam hidup Oyen untuk menjadi ratu dan peneman Oyen. Lolie kucing kesayanganku yang kedua, Lolie juga sumber inspirasi blog ini dan juga logo serta banner blog ini. Namun kedua-dua mereka umur tidak panjang, Oyen pergi meninggalkan kami dahulu kemudian diikuti Lolie dan anak-anaknya pergi meninggalkanku. Mereka pergi terlalu cepat..mungkin Allah dah tentukan segalanya. Walaupun pada mulanya aku tidak dapat menerima kehilangan Oyen namun lama-kelamaan aku redha ketentuan-Nya. Oyen dan Lolie sentiasa dalam kenanganku. Nak baca lanjut tentang kedua mereka sila klik "Kucingku".

Komen Pelawat

Comment Box

Copyright© All Rights Reserved princesskittyku.blogspot.com