PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Blog ini mengandungi Info Kucing, Tentang Kehidupan Kucingku, Resepiku Sendiri yang simple, Info-info Semasa dan Tutorial serta Sedikit Coretan Diriku

Lolie Yang Lemah -lembut

Korang nak tahu..Lolie ni seekor kucing yang lemah-lembut..bukannye tidak bermaya..tapi perwatakannya memang lemah-lembut..kalau korang berada di sisi Lolie mesti geram nak peluk..Kalau kita main or mengangkat Lolie dia akan lembutkan badan dia..so mudah lah utk kita dukung atau peluk dia..
Lolie kau tengok apa tu.. tahu la ko tengok cicak.. tapi kau tu bukan pandai panjat
Cantik tak mahkotaku.. ada macam princess cats tak..hehe
Mata pun dah layu ni..mengantuk  la....mama jangan la snap lagi Lolie mengantuk dah ni..
ZZZZZZZZZZZ......ZZZ..... ^_^

Oyen Si Jantan Sombong


Sebenarnya Oyen kucing yang sangat manja tapi setelah umurnya 4 bulan.. kemanjaannya berkurangan dan dia tidak dapat menerima kehadiran orang baru ..contoh apabila Totie, Comot dan Lolie datang ke rumahku.. dia betul-betul tidak sukakan mereka sehinggakan mengambil masa untuk baik selama 2 bulan..sekarang ini Oyen dah mengjangkau 6 bulan tapi Oyen dan Lolie tak berapa mesra sebab Oyen selalu pukul Lolie..geram juga aku tengok keadaan ini berlarutan.. yela aku carikan Lolie untuk menjadi peneman Oyen tapi Oyen plak jual mahal..sombong sangat la Oyen ni..
Tengoklah Oyen ni..dialah raja di rumah aku

Oyen buat muka frust bila kena marah

Akhirnya Oyen lena dan dibuai mimpi

Comot Sentiasa Dihati

Walaupun Comot kucing jalanan yang dikutip..Comot sangat pembersih apabila keluar dari litter box.. Setelah sampai di rumahku Comot terus guna litter box tanpa segan silu.. Comot ni hubby ku sangat sayang pada Comot. Hubby ku memang berat hati nak adopt Comot tapi bila memikirkan beberapa hal akhirnya hubbyku bersetuju memberi Comot kepada orang lain.
Agak sukar juga time aku nak snap ni..

Comot..Comot..Secomot muka engkau..heheh

Comot suka sangat kalau landing atas orang..
Ni salah satu tempat tidur kegemarannya.. Saat terakhir bersama Comot..
Sebab Comot akan di adopt bersama-sama Ucang dengan onwer yang sama.

Pasti My Cats Cyg Kamu!!

Secebis Rumusan

Blog ini diwujudkan kerana Oyen..iaitu kucing kesayanganku..kemudian Lolie muncul dalam hidup Oyen untuk menjadi ratu dan peneman Oyen. Lolie kucing kesayanganku yang kedua, Lolie juga sumber inspirasi blog ini dan juga logo serta banner blog ini. Namun kedua-dua mereka umur tidak panjang, Oyen pergi meninggalkan kami dahulu kemudian diikuti Lolie dan anak-anaknya pergi meninggalkanku. Mereka pergi terlalu cepat..mungkin Allah dah tentukan segalanya. Walaupun pada mulanya aku tidak dapat menerima kehilangan Oyen namun lama-kelamaan aku redha ketentuan-Nya. Oyen dan Lolie sentiasa dalam kenanganku. Nak baca lanjut tentang kedua mereka sila klik "Kucingku".

Komen Pelawat

Comment Box

Copyright© All Rights Reserved princesskittyku.blogspot.com