PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Blog ini mengandungi Info Kucing, Tentang Kehidupan Kucingku, Resepiku Sendiri yang simple, Info-info Semasa dan Tutorial serta Sedikit Coretan Diriku

Oyen Kucingku Sayang

Oyen
Oyen adalah kucing jantan baru berumur empat bulan. Aku membeli oyen kira-kira sebulan yang lalu, dan juga pertama kali aku menjaga baka persian. Aku tidak menyangka begitu sukar menjaga kucing ini kerana oyen mudah mendapat selsema dan terpaksa pergi ke vet untuk menghindar menjadi bertambah buruk. Bulu oyen juga mesti disikat setiap hari untuk mengelak terjadinya gumpal-gumpal. Oleh kerana bulu oyen adalah berwarna oren cerah oyen mudah nampak kotor di bahagian muka. So setiap kali aku dapati kekotoran di muka oyen aku akan mencuci menggunakan air pembersih mata khas untuk kucing.

Oyen

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Pasti My Cats Cyg Kamu!!

Secebis Rumusan

Blog ini diwujudkan kerana Oyen..iaitu kucing kesayanganku..kemudian Lolie muncul dalam hidup Oyen untuk menjadi ratu dan peneman Oyen. Lolie kucing kesayanganku yang kedua, Lolie juga sumber inspirasi blog ini dan juga logo serta banner blog ini. Namun kedua-dua mereka umur tidak panjang, Oyen pergi meninggalkan kami dahulu kemudian diikuti Lolie dan anak-anaknya pergi meninggalkanku. Mereka pergi terlalu cepat..mungkin Allah dah tentukan segalanya. Walaupun pada mulanya aku tidak dapat menerima kehilangan Oyen namun lama-kelamaan aku redha ketentuan-Nya. Oyen dan Lolie sentiasa dalam kenanganku. Nak baca lanjut tentang kedua mereka sila klik "Kucingku".

Komen Pelawat

Comment Box

Copyright© All Rights Reserved princesskittyku.blogspot.com