PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Blog ini mengandungi Info Kucing, Tentang Kehidupan Kucingku, Resepiku Sendiri yang simple, Info-info Semasa dan Tutorial serta Sedikit Coretan Diriku

Oh! Kereta Proton Persona SV

07 Januari 2014......loan dah lulus..semalam surat agreement pun dah sign, sekarang ni tunggu kereta je belum keluar lagi. Saya dapat info mengatakan pihak Proton tengah buat kereta Proton Persona sebab waktu ini kereta Proton Persona SV laku macam pisang goreng. Saya memang tak sabar nak dapat kereta baru ni, bukan apa hujung bulan ni tahun baru cina..dalam perancangan nak balik kampung di Kedah, Tapi bila cakap dengan agen proton, dia cakap dia pun tengah tunggu stock. Ok sabar jela,  lepas tu..dengar orang lain cakap plak paling lambat pun awal bulan 3. Uwaaa!! 2 bulan tu..tak kan kot!! Kempunan aku nak balik kedah naik kereta baru sempena cuti tahun baru cina ni.  Sekarang ini pihak Proton tidak lagi mengeluarkan model lama iaitu Proton Persona Standart dan Proton Persona Elegance kerana pihak Proton akan menggantikan model tersebut dengan model "Proton Persona SV" dengan harga lebih rendah. Untuk review seperti di bawah:

Kereta Persona Sv, enjin 1.6 litre Campro IAFM twin-cam 4 silinder yang menghasilkan kelajuan 110 kuasa kuda pada 6,500 rpm dan Suspensi diambil dari MacPherson. Kereta Persona Sv menggunakan rim 15 inci dan tayar tayar 195/60. Didatangi dengan dua beg udara, brek cakera untuk setiap tayar, brek anti kunci (ABS). Kekurangan pada versi ini ialah tiada lampu kabus dan cermin sisi adalah manual.

Aksesori kereta seperti CD Player, Airbag driver, Airbag passenger, ABS Brakes, Sport rims, Alarm, Central lock, Adjustable steering.

Warna

~ Solid White
~ Bronze Garnet
~  Tranquility Black
~ Genetic Silver
~ Fire Red
~ Chiffon Green
~ Atlantic Blue (Biru Suprima)

Harga Termasuk Insuran

Manual = (RM 44,938 solid, RM 45,388 metallic)
Auto = (RM 47,938 solid, RM 48,388 metallic)

p/s: Sekarang ni saya dah pun dapat kereta Proton Persona SV...happy tak terhingga..sesiapa nak review kereta saya klik di "sini."

Pasti My Cats Cyg Kamu!!

Secebis Rumusan

Blog ini diwujudkan kerana Oyen..iaitu kucing kesayanganku..kemudian Lolie muncul dalam hidup Oyen untuk menjadi ratu dan peneman Oyen. Lolie kucing kesayanganku yang kedua, Lolie juga sumber inspirasi blog ini dan juga logo serta banner blog ini. Namun kedua-dua mereka umur tidak panjang, Oyen pergi meninggalkan kami dahulu kemudian diikuti Lolie dan anak-anaknya pergi meninggalkanku. Mereka pergi terlalu cepat..mungkin Allah dah tentukan segalanya. Walaupun pada mulanya aku tidak dapat menerima kehilangan Oyen namun lama-kelamaan aku redha ketentuan-Nya. Oyen dan Lolie sentiasa dalam kenanganku. Nak baca lanjut tentang kedua mereka sila klik "Kucingku".

Komen Pelawat

Comment Box

Copyright© All Rights Reserved princesskittyku.blogspot.com