PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Blog ini mengandungi Info Kucing, Tentang Kehidupan Kucingku, Resepiku Sendiri yang simple, Info-info Semasa dan Tutorial serta Sedikit Coretan Diriku

Secebis Pengalaman Memiliki Kereta Proton Persona SV

Kali ini saya ingin menceritakan pengalaman memiliki dan memandu kereta Proton Persona SV memandangkan ramai yang hantar mesej di page blog ini pada saya bertanyakan pasal ni. Setakat ini alhamdulillah belum ada masalah lagi, setelah hampir 7 bulan saya memiliki kereta ini. 
Ketika ini meter kereta hampir 6k tetapi kereta saya belum lagi servis. Sepatutnya nak servis waktu meter 4k. Tapi tut..tut..hubby saya cakap pihak Proton tak buat khidmat servis lagi, pelik juga. Kenapa Proton tak nak buat lagi? Persoalan timbul di kepala..ntahlah..saya pun tak googel lagi untuk mencari tentang ni. So lepas ni kalau nak servis terpaksa la buat di bengkel biasa. Tangguh servis punya tangguh sampailah ke hari ini, sampailah bulan ramadhan ketika ini.

Raya tahun ni balik Kedah..kampung saya, happy la balik kampung..rindu mak, family dan kampung saya, last balik pun tahun baru cina hari tu. So minggu ni or minggu depan baru saya pergi servis. Hubby saya cakap minyak servis beli je di petronas, sebab kalau nak harap minyak di bengkel takut minyak diorang kurang kualiti. Harga minyak tu mungkin dalam rm 100 lebih macam tu la. Nak balik Kedah nak tak nak kena servis juga la..perjalanan jauh dari Shah Alam-Kedah. 

Satu lagi saya nak pesan kalau beli kereta baru, janganlah speed laju-laju. Takut cepat rosak, sebab kereta baru kan. So kalau korang sayang kereta korang drive slow-slow dulu.. tapi jangan la plak slow 24 jam..kang tak sampai-sampai ke rumah tu. Paling max pun drive la dlm 100-120, tu pun saya dah rasa laju dah.

Sebelum ini saya pernah terfikir untuk membeli kereta second hand berjenama Toyota atau Honda, tetapi bila memikirkan masa depan yang panjang seperti takut berlaku kerosakkan yang berlebihan sehingga tak tertanggung nak membayarnya. Atau pun ketika perjalanan berlaku sesuatu yang tidak diingini seperti rosak di tengah jalan ke? So, saya terus batalkan niat saya dan meneruskan niat saya untuk membeli kereta Proton Persona.

Serius saya cakap sangat berbaloi memiliki kereta Proton Persona SV. Bagi sesiapa sudah terniat dalam hati ingin memiliki kereta Proton Persona SV, teruskan niat anda. Insyaallah anda tidak menyesal kerana ruang dalam kereta dan ruang bonet yang luas. Kereta Persona Sv menggunakan rim 15 inci dan tayar 195/60. Didatangi dengan dua beg udara, brek cakera untuk setiap tayar, brek anti kunci (ABS).

So...masih berfikir lagi ke?

Pasti My Cats Cyg Kamu!!

Secebis Rumusan

Blog ini diwujudkan kerana Oyen..iaitu kucing kesayanganku..kemudian Lolie muncul dalam hidup Oyen untuk menjadi ratu dan peneman Oyen. Lolie kucing kesayanganku yang kedua, Lolie juga sumber inspirasi blog ini dan juga logo serta banner blog ini. Namun kedua-dua mereka umur tidak panjang, Oyen pergi meninggalkan kami dahulu kemudian diikuti Lolie dan anak-anaknya pergi meninggalkanku. Mereka pergi terlalu cepat..mungkin Allah dah tentukan segalanya. Walaupun pada mulanya aku tidak dapat menerima kehilangan Oyen namun lama-kelamaan aku redha ketentuan-Nya. Oyen dan Lolie sentiasa dalam kenanganku. Nak baca lanjut tentang kedua mereka sila klik "Kucingku".

Komen Pelawat

Comment Box

Copyright© All Rights Reserved princesskittyku.blogspot.com