PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Blog ini mengandungi Info Kucing, Tentang Kehidupan Kucingku, Resepiku Sendiri yang simple, Info-info Semasa dan Tutorial serta Sedikit Coretan Diriku

Auto Send Entri Ke Facebook Page

Sebenarnya dengan cara Auto Send Entri Ke Facebook Page adalah sangat mudah. Tak perlu kita nak copy link entry blog dan paste ke Facebook Page. 2 ke 3 kali keje yang nak di klik-klik..so dengan cara ini, tak payah  dah nak susah-susah nak klik itu ini.. apa yang kita post di blog terus je auto send ke Facebook Page. Nak tahu caranya macamana? Jom ikut tips ni, ikut seperti gambar di bawah:
Taip --> networkblog dan klik Page yang di tunjukkan tangan merah seperti di dalam gambar.

Klu belum login Facebook, login Facebook dahulu di kotak merah.

Klik Register Blog di kotak merah

Paste URL blog (Blogger) korang

Isi Blog Form korang

Pastikan anda invite friends sekurang-kurangnya seorang untuk follow anda di NetworkBlog. Kalau tak ada friend entri post blog korang takkan keluar di NetworkBlogKemudian klik di kotak merah.
Klik dan pilih Facebook Page korang di kotak merah dan Publish!
Ok. Selesai, kalau nak kepastian cuba cek di Facebook Page entri anda keluar atau tidak. Lagi satu korang jangan takut sebab NetworkBlog bukan Homepage atau bukan view utama untuk entri blog kita. Jika pelawat atau korang sendiri klik di tajuk entri post NetworkBlog di Facebook Page korang ia tetap akan keluar Homepage blog original. Jika ada masalah berkaitan 'Feed Link error' di Networked Blogs sila klik di sini.

1 ulasan:

Pasti My Cats Cyg Kamu!!

Secebis Rumusan

Blog ini diwujudkan kerana Oyen..iaitu kucing kesayanganku..kemudian Lolie muncul dalam hidup Oyen untuk menjadi ratu dan peneman Oyen. Lolie kucing kesayanganku yang kedua, Lolie juga sumber inspirasi blog ini dan juga logo serta banner blog ini. Namun kedua-dua mereka umur tidak panjang, Oyen pergi meninggalkan kami dahulu kemudian diikuti Lolie dan anak-anaknya pergi meninggalkanku. Mereka pergi terlalu cepat..mungkin Allah dah tentukan segalanya. Walaupun pada mulanya aku tidak dapat menerima kehilangan Oyen namun lama-kelamaan aku redha ketentuan-Nya. Oyen dan Lolie sentiasa dalam kenanganku. Nak baca lanjut tentang kedua mereka sila klik "Kucingku".

Komen Pelawat

Comment Box

Copyright© All Rights Reserved princesskittyku.blogspot.com