PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Blog ini mengandungi Info Kucing, Tentang Kehidupan Kucingku, Resepiku Sendiri yang simple, Info-info Semasa dan Tutorial serta Sedikit Coretan Diriku

Tutorial Terbaru Tambah Comments Box Fb Di Blog

Saya sharing tutorial ni sebab sebelum ni, saya pernah mengalami masalah menambah 'Comment Box' di Blog, sejak Facebook telah upgrade Comment Box. Untuk makluman semua sekarang ni untuk HTML IFRAME dah tak ada. So saya cuba menggunakan 'inspect element' dan akhirnya saya berjaya menambah widget Comment Box Facebook di blog saya. Jika korang pun ada masalah macam saya boleh la guna tutorial ni, ikut step seperti di bawah:
1. Mula-mula korang search https://developers.facebook.com/docs/plugins/comments/ dan akan keluar seperti gambar di atas, kemudian masukkan url blog korang dalam kotak merah contoh seperti gambar di atas.

2. Lepas tu korang right click dan klik 'inspect element' seperti gambar di atas.

3. Kemudian akan keluar senarai elemen macam ni, lepas tu korang cari yang ada tulisan iframe seperti dalam kotak merah dalam gambar di atas.

3. Right click di kod iframe contoh seperti gambar di atas dan klik Copy HTML

4. Done! Anda boleh paste kod HTML yang anda copy tadi di Blog anda. ^_^Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Pasti My Cats Cyg Kamu!!

Secebis Rumusan

Blog ini diwujudkan kerana Oyen..iaitu kucing kesayanganku..kemudian Lolie muncul dalam hidup Oyen untuk menjadi ratu dan peneman Oyen. Lolie kucing kesayanganku yang kedua, Lolie juga sumber inspirasi blog ini dan juga logo serta banner blog ini. Namun kedua-dua mereka umur tidak panjang, Oyen pergi meninggalkan kami dahulu kemudian diikuti Lolie dan anak-anaknya pergi meninggalkanku. Mereka pergi terlalu cepat..mungkin Allah dah tentukan segalanya. Walaupun pada mulanya aku tidak dapat menerima kehilangan Oyen namun lama-kelamaan aku redha ketentuan-Nya. Oyen dan Lolie sentiasa dalam kenanganku. Nak baca lanjut tentang kedua mereka sila klik "Kucingku".

Komen Pelawat

Comment Box

Copyright© All Rights Reserved princesskittyku.blogspot.com